Anne grundlægger af Svend i sit læderværksted

Historien om Lille Svend, der blev til Svend

Lille Svend kom til verden i sommeren 2016, efter jeg selv blev mor. Læderrester fra min kærestes motorcykelprojekt blev til det første bleomslag og begyndelsen på Svend.

Ideen kom, da jeg efter lidt tid som mor fandt de store pusletasker på størrelse med en Ikeapose unødvendige. Jeg manglede selv en løsning til blot de mest nødvendige ting, nemlig en lille og praktisk pusletaske til bleer, vådservietter og creme. Resultatet blev et læderomslag med to lommer og rem, og herefter var Lille Svend sat i verden.

I dag består Svend af mere end blot bleomslag og babyting, og derfor blev Lille Svend senere til Svend. Det er selvfølgelig de samme gode kvaliteter der har domineret lige fra starten med klassisk design, godt håndværk og tidløse produkter, der holder resten af livet.

Selv er jeg uddannet multimediedesigner, men er vokset op med håndværk og håndarbejde helt fra spæd. I min barndom var jeg iklædt hjemmestrikkede sweatre og til fastelavn var kostumerne syet af mor. Jeg voksede op med alt det gode fra symaskinen og har aldrig lagt det solide håndarbejde på hylden siden. Alle mine produkter er håndsyede og de fleste på mit eget værksted. De udspringer af mit eget familieliv med de forskellige behov, bevægelser og betragtninger jeg observerer og oplever.

En unik blanding af familieliv, design, kvalitet og glæde

Navnet Svend udspringer af at være udlært håndværker, at blive svend. Alle mine produkter er håndlavede, og produkter, der er henvendt til de små, er derfor under navnet Lille Svend. Inspirationen til mine produkter henter jeg også fra workwear og gamle værkstedstraditioner med ideer fra det industrielle og simple. Jeg har ligeledes et stærkt ønske om at mine produkter bruges igennem hele hverdagen, at et bælte både bruges til jeans og en date med veninden, men også når man som kvinde bliver handy og trækker i arbejdstøjet.

Alle produkter fra Svend er af kvalitetslæder, håndlavede og med fokus på funktionalitet og dansk design. Når du erhverver dig et produkt fra Svend, så er det et produkt for livet. Jeg ønsker at din nye taske og bleomslag skal holde så længe du selv har glæde af det, og derefter skal det gå i arv til en du holder af. Læderet skal fortælle din historie, fra starten hvor du modtog din lædertaske og frem. Læderet udvikler og forandrer sig i takt med dig selv, og er med til at fortælle din historie. Historien om at være mor, færdiguddannet, student eller hvilken begivenhed du nu anskaffede din lædertaske, bælte eller lignende. En begivenhed der starter et nyt kapitel, ligesom det svendebrev en håndværker modtager når han er færdig og starter et nyt kapitel.

Velkommen til Svend – en livstil af dansk kvalitet

Svend er en livstil du køber dig ind i, en livstil af slowliving, kvalitet og værdsættelse af det gode håndværk. Inspirationen til mine produkter er en god blanding af den danske arkitektur fra 1950-1970’erne hvor den japanske stil blev en del af det danske design og hvor værkstedsarbejdet med det industrielle og simple fik sin plads.

Velkommen til!