Vores valg af Læder

Her kan du læse om de to typer af læder, vi bruger i Svend.

 

Til vores håndlavede produktion skabt lokalt i vores værksted i København, Svend Studio, benytter vi os af vegetabilsk garvet læder og skind fra Sverige.

Kunsten med vegetabilsk garvning af læder er tusinder af år gammel. Siden 1873 har garveriet anvendt disse tidstestede metoder. Æstetik af vegetabilske garvet læder er uden sidestykke, og patinaen, som det udvikler med brug over tid, kan ikke produceres på anden måde. Det er også den eneste måde at fremstille premium læder af ønsket kvalitet og samtidig respektere miljø og menneske.

Se udvalget af produkter for dette læder.

 

Til vores færdigproducerede kollektioner af puder, hynder og madrasser udført på europæisk systue, benytter vi os af læder fra Norditalien.

Læderet er et kromfrit semianilin læder med en blød og behagelig fornemmelse. Skabt rå huder uden buler og brændemærker.

Læderet er fremstillet bæredygtig med øje for mennesker og miljø. Produceret af et hæderligt italiensk familiefirma med produktion i de norditalienske bjerge. I udviklingen af ​​denne læder, er de lokale forhold blevet taget hånd om, det rene vand fra bjergfloden gør huden ekstra blød og reducerer behovet for tilsætningsstoffer. Vandet renses, før det frigives tilbage i floden, og omhyggelig kontrol udføres af flere aktører. Slammet, der adskilles fra spildevandet, tørres og bruges til energiproduktion i kraftvarmeværker. Ved fremstillingen anvendes kun vegetabilske olier, og råhudene tørres ved lave temperaturer, hvilket også bidrager til øget blødhed. Læderet produceres kun fra europæiske rå huder med kontrolleret oprindelse og har en lang levetid.

Se udvalget af produkter for dette læder.