Interview med kvindelige iværksættere – Bag om Haps Nordic

Melis, kvinden bag Haps Nordic og datteren Sui

Melis, kvinden bag Haps Nordic og datteren Sui

Melis var en af de første kvinder, jeg mødte på min iværksætterrejse. Med en positiv tilgang til livet, og et lille barn på armen – netop som jeg selv, fulgtes vores eventyrer ad. Haps Nordic opstod på en familierejse i Asien under barslen med Mio – Melis’ søn. Mio var 9 måneder og skulle spise små måltider konstant, derfor blev det ofte den nemme løsning med frugtsmootieposer medbragt fra Danmark. Målet er at værne og passe på den verden der omgiver os med æstetiske og funktionelle produkter. Det skal være nemt at benytte bæredygtige alternativer.

Haps Nordic | Melis Wilkenschildt

 

Hvordan startede virksomheden? Og hvordan fik du idéen?

Jeg fik ideen til Haps Nordic da mit første barn skulle til at spise grød og mos og jeg manglede en nem løsning til at medbringe hjemmelavet mad. Jeg købte ofte fyldte smoothieposer fra Ellas Kitchen med præfabrikeret mos i, men savnede at kunne give ham hjemmelavet, sund mad uden en masse emballage spild. Så der begyndte jeg at designe den genanvendelige smoothiepose.

Hvad var dit første produkt? Hvorfor ?

Det første produkt var den genanvendelige smoothiepose, som nu kommer i to pakker af tre forskellige farver. Poserne er nemme for babyer og børn at håndtere, da de selv kan spise af den lille tud. De kan åbnes i bunden og vaskes i opvaskemaskinen!

Hvad er dit yndlingsprodukt?

Mit yndlings produkt har længe været Snackbagen fordi den virkelig gør en stor forskel i vores hverdag, hvor vi slet ikke bruger engangsfryseposer mere. Men efter jeg har lavet Cotton wraps og Cotton covers er de også kommet på listen over yndlings produkter, de er både praktiske, løser et behov i hverdagen og er samtidig smukke at se på.

Haps Nordic Snack bag på køkkenhylden hos Melis Wilkenschildt

Haps Nordic Snack bag på køkkenhylden hos Melis Wilkenschildt

Beskriv processen omkring udvikling af nyt produkt:

Når jeg har fået en ny ide til et produkt der kan gøre hverdagen mere bæredygtig og erstatte et engangsprodukt, begynder jeg at tænke praktik og æstetik sammen. Materialevalg, størrelse, farver og emballage til produktet, skal afprøves og besluttes og det kan godt være en lang proces at finde den helt rigtige løsning.
Især farvevalg og mønstre kan tage lang tid for mig at beslutte og farveprøverne ligger længe på mit skrivebord, hvor jeg prøver forskellige kombinationer af, før jeg bliver sikker på mit valg. Til sidst i processen gennemtester jeg altid produkterne for at være sikker på at de er lige som de skal være og så er de klar til produktion.

Hvad giver dig inspiration ?

De nye produkter udspringer altid fra et behov vi har i hverdagen i min familie, som jeg bliver nødt til at finde en miljøvenlig løsning på, for at gøre det nemmere i min og andres hverdag. Samtidig bliver jeg utroligt inspireret af lækre farvesammensætninger og fine former som jeg falder over på Instagram, Pinterest, i naturen, på gaden og i min pantone bog.

Arbejdsværelset er som Haps fyldt af farver

Arbejdsværelset er som Haps fyldt af farver

Hvad kan du bedst lide ved dit arbejde?

Jeg elsker design processen, at sammensætte farver, designe mønstre og skabe nye produkter der kan gøre en forskel i hverdagen. At få nye prøver hjem er altid som juleaften og så kan det ikke gå hurtigt nok med at få dem ud til alle mine kunder, så alle kan få glæde af dem i hverdagen.

Hvad kan du ikke undvære på dit skrivebord?

Min pantonebog. Det er ikke meget tid jeg har til at kigge i den, men når jeg har tid giver det mig ny energi og glæde at kigge efter nye farver og farvekombinationer. Det inspirerer mig og giver lyst til at skabe nye fine og praktiske sager.

Nye farver og mønstrer til flere bæredygtige produkter.

Nye farver og mønstrer til flere bæredygtige produkter.

Hvornår arbejder du bedst?

Jeg arbejder bedste om morgenen med en stor kop kaffe og ro og om aftenen når børnene sover, hvor jeg tit får en fornyet energi og finder løsninger på dagens udfordringer.

Hvilke udfordringer, men også sejre, har du haft på din rejse?

Der var især mange udfordringer i starten da jeg ville designe den genanvendelige smoothiepose.
At komme fra ide til salgsklart produkt tog utroligt lang tid og jeg snakkede med rigtig mange kloge mennesker der var så søde til at hjælpe og vejlede. Det var den gode ide og designet der drev mig til opstarten af Haps Nordic og slet ikke salgsdelen, så den del har virkelig været en stor udfordring. Nu er jeg så heldig at have en masse virkelig gode og søde forhandlere i hele verden.

Et hyggeligt hjørne i arbejdsværelset

Et hyggeligt hjørne i arbejdsværelset

Hvordan har du klaret opstart og drift af din virksomhed økonomisk? 

Jeg brugte min opsparing til at starte Haps Nordic op med og det første år arbejde jeg fuldtid i en anden design virksomhed hvor jeg også sparede op, så jeg havde økonomi til at udvide med nye produkter og få virksomheden til at vokse.

Hvad er dine drømme for fremtiden?

Jeg drømmer om at lave flere gode miljøvenlige produkter, som gør det nemt for forbrugeren at vælge engangsprodukter fra i hverdagen for at gøre en forskel for miljøet og vores planet.

Del dit bedste tip for andre, som gerne vil starte op:

Det man giver energi og kærlighed, det vokser, så hvis det er muligt skal man forsøge at holde fokus, klø på og ikke give op når der er modgang. Jeg fik engang af vide at jeg var som en korkprop, den kommer altid op til overfladen igen, så den forstiller jeg mig altid når der er modgang 🙂

Brug snackbag, sandwich bag og cotton wraps, når du skal have madpakke med på farten.

Brug snackbag, sandwich bag og cotton wraps, når du skal have madpakke med på farten.

Fortæl kort om dig selv;

Privat er jeg gift med Mads og vi har Sui på 2 år og Mio på 6 år. Vi bor i Farum i kanten af skoven.
Der er fuld fart på hjemme hos os med to børn med gang i, et husrenoveringsprojekt og en opstartsvirksomhed,  så jeg bruger meget skoven til at lade op i. Enten til en løbetur, en pause ved søen eller en tur på SUP board.

Bonusinfo:

Hvis du vil følge med, og ikke gå glip af nye bæredygtige produkter, så følg med på Haps Nordic instagram

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *