Interview med kvindelige iværksættere – Bag om Studio Belle-Soeur

Studio Belle-Soeur, Emilie Fruergaard & Stephanie Bach

Studio Belle-Soeur, Emilie Fruergaard & Stephanie Bach

Studio Belle-Soeur er stiftet af svigerinderne Stephanie og Emilie, som selv savnede noget til at holde brillerne på plads, når hænderne var optaget af små børn. Med en gensidig kærlighed til byen Paris stiftede de firmaet med et ønske om at tilbyde kvinder et smart og moderigtigt emne, der ikke kun har et funktionelt formål, men også fungerer som et udsagnsstykke – et stykke unikt smykke eller tilbehør, der matcher din personlige stil – solbrillekæden.

Studio Belle-Soeur | Stephanie Bach & Emilie Fruergaard Bach

 

Hvordan startede virksomheden? Og hvordan fik I idéen?

Ideen til vores produkt og virksomhed kom til en familiefest i foråret 2018, hvor Mille dukkede op med en ældre version af en solbrillekæde og Stephanie syntes, at det var super smart. Der startede snakken for alvor imellem os. Vi var på daværende tidspunkt begge på barsel med vores henholdsvis andet og tredje barn og havde lidt mere tid til at tænke iværksætter tanker og begge et ønske om at drive noget selv.

Vores tanker gik meget på dobbeltfunktionaliteten vi synes solbrillekæden opfylder som accessory – vi tænkte på kvinden on the go – hende som har hænderne fulde af børn eller bare løber stærkt til hverdag og derfor skal have hænderne fri. Med solbrillekæden eller vores Belle-Soeur string som vi kalder den, ville vi skabe et produkt der både var funktionelt og smart, samtidig med at vi ikke ville gå på kompromis med kvalitet og æstetik. Vi havde begge et utal af gange prøvet at ødelægge solbriller ved at sætte dem i håret, tabe dem når vi bukkede os ned eller glemme dem i farten, så det handlede for os også om at skabe et produkt vi faktisk selv manglede og vi så samtidig et hul i markedet.

Hvad var jeres første produkt? Hvorfor ?

Vores første produkt var Balikæden. Vi fandt ret tidligt i processen ud af at vi ville opkalde kæderne efter steder i verden som vi mente afspejlede udtrykket i kæderne. Mille var på det tidspunkt lige vendt hjem fra en familieferie på Bali, hvis frodige rismarker lagde navn til den grønne kæde lavet af jadesten.

Hvilket er jeres yndlingsprodukt?

Mille: Mit yndlingsprodukt lige nu er Berlinkæden. Jeg er fuldstændig vild med den grønne farver som også fylder meget i modebilledet lige nu. Jeg synes den støvede mintgrønne farve er så smuk og passer så fint til min sommergarderobe.

Stephanie: Jeg er vild med Saharakæden som hænger fast på mig pt. Den komplimenterer min stil super godt og de facetslebne sten giver et fint spil i solen og så er jeg vild med den varme pudderfarve.

Studio Belle-Soeur Solbrillekæde

Berlinkæden fra Studio Belle-Soeur

Beskriv processen omkring udvikling af nyt produkt:

Vi falder tit over nye smukke ædelstene som vi synes passer ind i vores univers. Så processen starter egentlig ved indkøbet af sten til den næste kæde. Ofte har vi allerede navngivet den inden vi har produceret første sample, da farverne skaber nogle associationer hos os og får os til at mindes en rejse vi har taget eller et sted vi drømmer os hen. Men nogle gange spørger vi også vores følgere på instagram om de vil hjælpe os med at navngive en ny kæde. Det er ofte her det starter.

Hvad giver jer inspiration ?

Vi bliver inspireret af mange ting, men vores mange rejser (pre Corona) har helt klart været en stor inspirationskilde. Desuden bliver vi dagligt inspireret af andre kvinder omkring os.

Studio Belle-Soeur Solbrillekæde

Pakkebordet hos svigerinderne Mille og Stephanie

Hvad kan I bedst lide ved jeres arbejde?

Mille: Jeg er vild med designprocessen og det at udvikle nye produkter sammen. Jeg synes vi er gode til at udfordre hinanden og samtidig er vi utrolig enige omkring vores vision for virksomheden. Det er en stor pigedrøm at få lov at starte egen virksomhed og det giver en hel særlig motivation, som jeg ikke har oplevet før. Det at skabe noget selv og sammen som partnere er virkelig unikt og vi prøver at minde hinanden om lige at stoppe op engang imellem, også når det hele lige brænder på og ikke går efter planen og glæde os over det vi har nået på kort tid.

Stephanie: Jeg er meget enig med Mille og det har været en stor pigedrøm at få lov at starte egen virksomhed og så sammen med sin svigerinde. Det at drive noget for os selv, synes jeg er utroligt spændende og jeg klapper stadig i mine hænder her godt et år efter, når der kommer en ordre ind. Den følelse er helt fantastisk! Det er lidt svært at sætte ord på, men selv det at pakke ordre eller lave en opdatering på webshoppens backend giver mig glæde – det at nogen synes om det man laver og vil handle hos os som brand er jo på en måde meget anerkendende.

Hvad kan I ikke undvære på skrivebordet?

Mille: Min ugekalender fra Kartotek Copenhagen. Jeg er totalt oldschool hvad kalenderføring angår og var helt lykkelig for at slippe for Outlook, da jeg sagde mit job op for at gå fuldtid på Studio Belle-Soeur. Jeg skriver dagens to do’s og møder ned på min fysiske A4 ugekalender og det er lige som jeg vil have det. Har rigeligt at gøre med elektronik til daglig, så elsker at jeg ikke er afhængig af det til daglig planlægning.

Stephanie: Jeg er kæmpe kaffedrikker og kan ikke undvære min yndlingskop med bananer købt hos Yonobi. Jeg synes den er så fin og jeg bliver så glad af at kigge på den. Især når den er fyldt med rygende varm kaffe og mælkeskum 🙂  Og så lytter jeg for tiden til The Weekend med In Your Eyes på repeat.

Mille: Stephanie gav faktisk mig min første Kartotek ugekalender og koppen gav jeg Stephanie, så det er meget sjovt 🙂

Studio Belle-Soeur Solbrillekæde

Hver solbrillekæde leveres i en lille pose og silkepapir. Byen Paris er hvor det hele startede.

Hvornår arbejder I bedst?

Vi har begge indtil for nylig haft andre fuldtidsjobs ved siden af Studio Belle-Soeur, så vi har været tvunget til at arbejde i ydertimerne, når børnene sov, holdt møder i bilen til og fra arbejde eller i weekenden. Nu er Mille fuldtid på projektet og ligger en del timer om dagen og Stephanie arbejder om aftenen og weekenden. Vi mødes et par gange om ugen og snakker i telefon et par gange om dagen. Så vi arbejder ofte sammen i de sene aftentimer, hvilket til tider kan være drønhårdt og krævende og vi er ofte nødt til at takke nej til aftaler med veninder osv. for at få kabalen til at gå op. Men vi er også bevidste om at det er sådan for nu og at vi stadig er i startfasen som bare kræver mere af os.

Hvilke udfordringer, men også sejre, har I haft på din rejse?

Vi har haft mange udfordringer. Det er nok uundgåeligt. Vi har især haft udfordringer på sourcing af materialer. Vi går ekstremt meget op i kvalitet, men også i hvor vi får produkterne fra. At drive en virksomhed var jo nyt for os begge, så man skal nok begå en masse fodfejl til at starte med og det har vi også gjort. Når man ikke ved meget om sourcing af materialer af smykkeproduktion er det virkelig en jungle. Vi har allieret os med super dygtige mennesker fra vores netværk som har hjulpet os i den rette retning, men vi har måtte gå et par omveje et par gange. Det lærer man dog også en masse af:)

Vi fik ret tidligt i projektet super god eksponering i de danske modeblade, hvilket fik os godt på vej. Vi lavede som en af de første opgaver efter lancering af hjemmesiden en lille pressepakke som vi sendte til de danske modeblade og vi fik på den måde lidt opmærksomhed fra start af. Det gav os helt sikkert et skub. Desuden blev vi udvalgt som iværksætter virksomhed i en kampagne Ford lavede i samarbejde med Modemagasinet IN, hvilket var super spændende og gav os mulighed for at fortælle vores iværksætterhistorie.

Studio Belle-Soeur Solbrillekæde

Solbrillekæden er både funktionel og smuk.

Hvad er jeres drømme for fremtiden?

Vi drømmer om inden længe at introducere en række nye Studio Belle-Soeur produkter. Vi har en del på bedding og håber at kunne lancere de nye produkter til vinter. Desuden vil vi gerne endnu længere ud over rampen med vores kerneprodukt, kæderne. Vi har indtil videre ikke brugt en krone på markedsføring, men vi vil gerne skalere kædeforretningen til flere lande og flere kvinder, så det er en del af vores langsigtede strategi.

Del jeres bedste tip for andre, som gerne vil starte op:

1. Tro på dig selv og på det, du laver, men vær også bevidst om, at vejen til succes kan være både lang og give grå hår.

2. Gør brug af dit private netværk og dine relationer.

3. Gennemtest dit produkt på venner og veninder og familie, inden du sender det på markedet.

Studio Belle-Soeur Solbrillekæde

Smukke perler på snor med signaturperlen – en pomelo for enden.

Fortæl kort om jer selv;

Mille: 35 år gammel. Uddannet Cand. Merc. Comm og har arbejdet med ledelseskommunikation i to globale C25 virksomheder de seneste 10 år. Mille er gift med Patrick og har børnene Theodor på 9, Eline på 5 og Arthur på 2 år. Mille bor i Charlottenlund.

Stephanie: 34 år gammel. Uddannet Cand.Merc.MCM (Marketing Communication Management) og har arbejdet med marketing for forskellige modebrands over de sidste 8 år. Stephanie er gift med Anders og har børnene Walter på 4 og Holger på 2. Stephanie bor på Østerbro i København.

Bonusinfo:

En fin detalje er, at på hver solbrillekæde, har vi for enden vores signaturperle – som er formet som en Pomelo.

Hvis du vil følge med, og ikke gå glip af nye smukke solbrillekæder, så følg med på Studio Belle-Soeur instagram

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *