Interview med kvindelige iværksættere – Bag om Mellow Mind

Iværksætteren bag Mellow Mind, Maria Grønborg

Iværksætteren bag Mellow Mind, Maria Grønborg

Det som oprindelig opstod som et frirum, forvandlede sig hurtigt til en virksomhed, da Maria Grønborg valgte at fordybe sig i at eksperimentere med håndlavede sæber hjemme i køkkenet. Hun har i al den tid, hun erindrer, været fascineret af æstetiske produkter og hudpleje, og med et ønske om mere gennemsigtighed i faget opstod Mellow Mind.

Mellow Mind | Maria Grønborg

 

Hvordan startede virksomheden? Og hvordan fik du idéen?

Lige så længe jeg kan huske, har jeg været draget af æstetiske produkter og hudpleje. Jeg har selv utrolig sensitiv hud og har testet rigtig mange forskellige brands. I starten blev jeg draget af de flotte designersæber og emballage i den rigtige farve, men jeg savnede mere gennemsigtighed og viden om de ingredienser, som blev brugt.

Efter at have solgt min tidligere virksomhed havde jeg en del tid til overs og savnede at udvikle produkter og være kreativ. Så jeg gik i køkkenet for at eksperimentere med sæbe til mig selv som et fritidsprojekt og så en masse videoer til inspiration. Efter en lang proces med receptudvikling og min kompromisløse tilgang til valg af råmaterialer knækkede jeg koden på den rette formular. Venner og familie fik efterfølgende sæbebars med hjem i stakkevis, og pludselig tog det fart med designermarkeder og forhandlere i ind- og udland. Jeg havde ellers lovet mig selv, at det skulle være mit frirum og ikke blive til en virksomhed, men jeg nyder heldigvis hver dag.

Hvad var dit første produkt? Hvorfor ?

Det allerførste produkt, som jeg udviklede, er sæbebaren Beige Clay Soap/Geranium, som både består af min yndlings farve og yndlings duft. Sæben er særlig god til tørre hænder og har en mild duft af blomsten geranium. Udover at være det første produkt så er det også én af de mest populære sæbebars.

Hvilket er dit yndlingsprodukt?

Det er svært at vælge et enkelt produkt, da jeg bruger mange af mine produkter hver dag. Men produkter som jeg ikke vil være foruden, er Mellow Minds Facial Gua Sha til de kæbespændinger der også kan følge med at være selvstændig og Mellow Minds Neutral Shampoo bar/Unscented, som virkelig har genoplivet mit hår, og altid efterlader det rent og glansfuldt.

Naturlige og håndlavede sæber i værkstedet hos Mellow Mind

Naturlige og håndlavede sæber i værkstedet hos Mellow Mind

Beskriv processen omkring udvikling af nyt produkt:

Når jeg udvikler et produkt, er det fordi, at der opstår et behov, som jeg får lyst til at løse. I den spæde fase spørger jeg ofte mine Instagram følgere til råds, om de har ideer til, hvordan jeg løser eventuelle behov eller andet. Jeg håndlaver alle mine sæber, og i øjeblikket er jeg meget optaget af at optimere min produktion. Lige nu arbejder jeg på en badesalt, hvori sæberesterne fra produktionen af de forskellige sæbebars indgår for at minimere waste.

Når jeg er tilfreds med formularen, laver jeg et lille batch til venner og familie, for at de kan teste produktet for mig. Derefter kan der være justeringer. Efterfølgende skal produktet godkendes efter EU standard, og der skal laves emballage.

Jeg holder meget af det langsommelige i processen, og nogle gange sætter jeg også udviklingen på pause, hvis jeg ikke har den rette mavefornemmelse. En god ting er, at jeg har besluttet mig for ikke at komme ud med x antal produkter om året, arbejde efter kollektioner, eller at lave produkter som jeg ikke selv kan se fidusen i, men som måske vil sælge godt. På den måde består Mellow Mind kun af det bedste – ifølge mig.

Udvikling af badeværelsestilbehør

Udvikling af badeværelsestilbehør

Hvad giver dig inspiration?

Naturen og dens utallige råmaterialer er min store inspirationskilde. Desuden bliver jeg inspireret af steder, farver og teksturer.

Hvad kan du bedst lide ved dit arbejde?

At ikke en dag er ens. Den alsidighed kan jeg godt lide. Og selvfølgelig også min kreative frihed.

Hvad kan du ikke undvære på skrivebordet?

Sandheden er, at jeg faktisk ikke bruger mit skrivebord særlig meget. Den ene dag kan jeg stå i produktionen, og den næste dag kan jeg lave produkttræning hos mine forhandlere. Så svaret må være min Iphone. Her ordner jeg nærmest alt, og i noter holder jeg styr på mine evige to-do-lister.

Maris Grønborg bruger sin iPhone til at skabe overblik

Maria Grønborg bruger sin iPhone til at skabe overblik

Hvornår arbejder du bedst?

De bedste ideer opstår om aftenen, hvor jeg har ro og tid til at fordybe mig. Det er også om aftenen, at jeg læser op på råmaterialer, udvikler nye formularer eller tegner nye badeværelsesaccessories.

Hvilke udfordringer, men også sejre, har du haft på din rejse?

Det gav naturligvis uforudsete udfordringer, at jeg ikke havde erfaring indenfor branchen, da jeg startede, men udfordringerne så jeg mere, som ting jeg skulle lære. Med en positiv tilgang og gåpåmod er jeg sikker på, at alt kan lade sig gøre.

En udfordring som dog har taget længere tid end forventet, var at finde den helt rigtige leverandør af økologisk olivenolie, som kunne levere større mængder. Fra mine tidligere jobs i designbranchen har jeg arbejdet med leverandører og kvalitetskontrol, men det har været indenfor boligprodukter og drejet sig om materialer såsom træ og stål. Og lige pludselig stod jeg altså med olivenolie, sheasmør og ingredienslister, som jeg aldrig havde set før.

En af mine største sejre er udviklingen af Mellow Minds Shampoo bars, som er veganske bars tilpasset hovedbundens pH-værdi. Jeg isolerede mig stort set i en måned blandt vaskeaktive stoffer og et hav af proteiner, vitaminer og æteriske olier, som jeg blandede på kryds og tværs, indtil jeg knækkede koden, og baren virkede på mit eget hår. Jeg er meget stolt af det endelige resultat, og det gør mig glad hver gang, når mine kunder fortæller mig, at de endelig har fundet en bar, som virker. Eller når mine forhandlere kalder den for en genistreg.

 

Veganske shampoo bars tilpasset hovedbundens pH-værdi.

Hvordan har du klaret opstart og drift af virksomheden økonomisk?

Jeg har finansieret opstarten for egne midler og sideløbende undervist i yoga. Mellow Mind var i opstartsfasen, da COVID-19 brød ud, hvilket faktisk var fin timing, hvis man kan sige det, idet jeg naturligt skar ned for mit eget forbrug. Lave faste udgifter har været nøglen til, at jeg kan investere så mange penge som muligt i virksomheden.

Hvad er dine drømme for fremtiden?

At Mellow Mind bliver et etableret brand i udvikling og anerkendt for gode naturlige produkter, som ikke kun er æstetisk smukke, men også virker.

Del dit bedste tip for andre, som gerne vil starte op:

Spring ud i det og tro på dig selv.

Håndlavede sæber hos Mellow Mind

Håndlavede sæber hos Mellow Mind

Fortæl kort om dig selv;

Jeg er 34 år gammel. Uddannet designteknolog fra KEA og flyttede i en tidlig alder til Kina for at arbejde. Det var i Kina, at jeg blev introduceret for den mere holistiske tilgang til livet med blandt andet yoga og gua sha massage, hvilket i dag fint smelter sammen i både mit privat og arbejdsliv. Før Mellow Mind arbejdede jeg med brandidentitet, produktudvikling og ledelse hos blandt andet HAY og Stelton. Efter flere år i Kina og København er jeg flyttet tilbage til Kolding, hvor jeg bor på nuværende tidspunkt.

Bonusinfo:

Når jeg producerer sæber, går jeg i et helt specielt gear. Jeg fordyber mig, og det kan virke helt terapeutisk for mig… Lige nu kører John Mayer på repeat i produktionen.

Hvis du interesserer dig for velvære, naturlig pleje og gerne vil se mere bag iværksætterlivet, så følg med på Mellow Mind Instagram

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *