Interview med kvindelige iværksættere – Bag om a seat in Siena

Kvindelig iværksætter Iben Tusnelda Joo Frederiksen

Kvindelig iværksætter Iben Tusnelda Joo Frederiksen

En ufrivillig pause fra jobmarkedet, blev starten på a seat in Siena, da Iben Tusnelda Joo Frederiksen blev opsagt på sit job grundet corona. Med en spirende tiltrækning af at springe ud som selvstændig og tid til at tænke, blev A Seat in Siena grundlagt.

a seat in Siena | Iben Tusnelda Joo Frederiksen

 

Hvordan startede virksomheden? Og hvordan fik du idéen?

Virksomheden startede egentlig med produktet, som i starten “bare” var en taburet.

Jeg var lige blevet opsat i mit job på grund af corona og havde derfor pludselig en masse tid til at tænke over, hvad jeg egentlig gerne ville bruge mit liv på. Jeg har altid været tiltrukket af ideen om på et eller andet tidspunkt at starte noget selv. Og ja, så blev det altså på det tidspunkt.

Hvad var dit første produkt?

Det hele begyndte med den enkle taburet, og den mere skulpturelle bænk.

Hvilket er dit yndlingsprodukt?

Det er svært at vælge imellem egne børn. Jeg kan lide dem alle. Lige nu er jeg nok mest optaget af den sovesofa/seng, som vi pt arbejder på, og kommer til at udgive senere på året.

Den enkle taburet, som er grundstenen for A Seat in Siena

Den enkle taburet, som er grundstenen for A Seat in Siena

Beskriv processen omkring udvikling af nyt produkt:

Vores designfilosofi er funderet i en tanke om, at størstedelen af vores produkter skal være bygget op omkring standardized customization. Dvs. at man køber en ramme/grunddesign, som så kan customizes og styles i takt med at ens behov udvikler sig. Derfor kan alle toppe på taburetter og konsolbord skiftes, så møblet både visuelt og funktionelt kan tilpasse skiftende behov og tider.

Taburet og konsolbord fra A Seat in Siena

Taburet og konsolbord fra A Seat in Siena

Hvad giver dig inspiration?

Mennesker, musik, kunst, rejser og de helt almindelige og nære ting og oplevelser i hverdagen.

Hvad kan du bedst lide ved dit arbejde?

Friheden. Det er benhårdt at være selvstændig og jeg har gennemgået, en på alle planer, meget stejl læringskurve, men har til gengæld haft langt mere indflydelse på, hvordan at jeg prioriterer min tid. Vi er tre partnere i a seat in Siena samt en masse fast tilknyttede samarbejdspartnere. Så selvom at det nogle gange kan føles mere ensomt end da jeg havde et fast job, kollegaer og kantineordning tror jeg faktisk, at min dagelige kontaktflade i dag, er bredere.

Hvad kan du ikke undvære på skrivebordet?

Vores nye “holdere” som er en del af serien Collectibles. Jeg bruger dem til kuglepenne, blyanter og andre sager på skrivebordet.

Opbevaring til skrivebord, køkken og mere fra a seat in Siena

Opbevaring til skrivebord, køkken og mere fra a seat in Siena

Hvornår arbejder du bedst?

Ofte om morgen, og sent om aften.

Hvilke udfordringer, men også sejre, har du haft på din rejse?

Det er enormt sårbart at designe og producere nogle produkter og sende dem ud i Verden. I starten havde jeg mange tanker om, hvorvidt folk overhovedet ville kunne lide dem osv. Jeg kan huske, at jeg faktisk blev lidt forskrækket den første gang, der pludselig lå en ordre på vores webshops fra en kunde, som ikke var en venindes, venindes, veninde…

 

Den skulpturelle bænk fra a seat in Siena

Den skulpturelle bænk fra a seat in Siena

Hvordan har du klaret opstart og drift af virksomheden økonomisk?

Vi har selvfinansieret vores opstart. Det er der både fordele og ulemper ved. Det går langsommere, men til gengæld er man herre i eget hus.

Hvad er dine drømme for fremtiden?

At skabe en, på alle planer, bæredygtig virksomhed. Vi er ved at have styr på det grundlæggende. Så vi er så småt ved at kigge ind i, hvordan at vi skalerer og bringer fokus på vores nye produkter.

Del dit bedste tip for andre, som gerne vil starte op:

Find én eller to co-founders. Det er for hårdt at starte helt alene. Lav en realistisk plan og læg et solidt budget. En stor del af opstart og drift, er hvordan virksomhedens cash flow administreres og geninvesteres. 

Ærlige materialer og traditionelt håndværk er signifikant.

Ærlige materialer og traditionelt håndværk er signifikant.

Fortæl kort om dig selv;

Mit navn er Iben. Jeg er 41 år og bor på Østerbro i København. Jeg er uddannet cand. merc fra CBS og har inden jeg startede mit eget, arbejdet med marketing, PR og branding.

Bonusinfo:

Jeg elsker at eksperimentere og prøve nye ting. Så jeg har lovet mig selv, at jeg hver uge “prøver noget nyt”. Det kan være alt muligt! Bare det er nyt. Øvelsen for mig til at være nysgerrig og kreativ, da det ikke altid er lige let at finde noget nyt at opleve hver uge, uden at det bliver lidt ekstremt…

Hvis du holder af ærlige materialer og enkelt design, så følg med på a seat in Siena Instagram

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *