Sådan indretter du et hyggeligt børneværelse

Hvordan indretter man et hyggeligt og sjovt børneværelse? En idé er at bruge farver til at skabe stemning og inspirere til fantasi.

Børneværelset har ofte mange funktioner; det skal indbyde til leg og udfoldelse, men er også et rum, hvor der skal være plads til fordybelse og ro – ikke kun i bøger, men også til puttetid.

Her finder du inspiration til brug af farver på vægge, muligheder for opbevaring af legetøj, og en anbefaling af smukke bøger samt noget helt særligt legetøj.

Børneværelse fuld af farver hos Sannie Nielsen

Børneværelse fuld af farver hos Sannie Nielsen

Brug farve på væggen til at skabe den stemning på børneværelset, du ønsker.

Farven på børneværelset er nok noget af det første, vi tænker på, når vi bliver gravide – og muligheder for vægfarver er mange! En idé er at nuancere det klassiske valg af lyserød og blå. Lyserød kan f.eks. bevæge sig over i varme toner af brun, sand og mere rød. Mens blå kan give inspiration til at bruge klare farver som gul og grøn. Det kan også være en idé at male loft eller gulv i en farve, som komplimenterer vægfarven. Tænk på, når I står ved puslepladsen og barnet kigger på i loftet, hvordan en mobile og en smuk farve pirrer de nysgerrige øjne. Eller hvordan et malet gulv kan blive til et blå hav af sørøvere, en blomstereng eller noget helt andet. Har du større børn, kan du inddrage dem i valget af farven på vægen. 

Boghylde - forlaget Mammut

Boghylde – fyldt med smukke børnebøger fra Forlaget Mammut

Opbevaring, opbevaring, opbevaring.

Et gulv fyldt af LEGO, udklædningstøj, legemad og dukker er ikke et sjældent syn, og kan være en udfordring at holde styr på. Et funktionelt valg af opbevaring er nøglen. Det kan være en hylde til bøgerne i børnehøjde, så barnet nemt kan danne et overblik over bøgernes forsider og ønske en bog. Det kan også være en idé at bruge kurve til indeling af de forskellige legetøj. Opbevaringskurve er lette for barnet selv at flytte rundt på, og kan også gøre oprydingen lettere.

Til de små ting, som barnet eller forældre har brug for at have lige ved hånden omkring puttetid, kan LS3 være en mulighed. Et kogger i læder, som let kan rumme sutteflasken, sutter, en bamse, lommelygte eller andet. Det kan let hænges omkring tremmesengen ved hjælp af stroppen med trykknap. Du finder LS3 her

LS3 Opbevaring

LS3 er opbevaring med plads til sutter og bamser

Skab en hyggekrog med legetæppe.

Om dit barn er 6 måneder eller 6 år, vil det nyde at have sin egen hyggekrog. Til det helt lille barn er et aktivitetstæppe eller et legegulv med aktivitetsstativ til en god ide. For de større børn, kan en legemåtte eller madras skabe et rum til fordybelse og udfoldelse. Et sted at læse bøger, bygge lego eller tumle. Et godt bud på en blød og komfortabel legemåtte er lædermadrassen fra Lille Svend KBH.

Legegulv på børneværelset - leggemåtte i læder fra Lille Svend KBH

Legegulv på børneværelset – leggemåtte i læder fra Lille Svend KBH

To anbefalinger af bøger og legetøj.

Søger du en smuk, men stadig lærerig bog? Så foreslår vi at kigge nærmere på bøgerne fra det danske Forlaget Mammut. Store illustrerede børnebøger med de smukkeste tegninger af botanik, dyr og én med sjove rim.

LeoLeo er et dansk familiebrand, som danner rammen om skønt tøj og legetøj, der opfordrer til leg og kreativitet. Find b.la. små løver at putte med, en skøn babybog og smukt og crispy sengetøj.

Babybog fra LeoLeo

Babybog fra LeoLeo

Søger du mere inspiration til indretning af børneværelset? 

Så spørg dit barn til råds – mon ikke det har et ønske eller to? 😉 Og besøg vores Pinterest, hvor vi samler sjove, hyggelige, finurlige og farverige børneværelser samt idéer til aktiviter for børn og voksne. Du kan også udforske vores kategori af interiør og udforske flere af Lille Svend produkterne.

Billederne i dette indlæg er alle taget af fotograf Sannie Nielsen – tak for at lade os dele!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *